IMG_8623

Трима от основните футболисти на “Етър” – Димитър Байдаков, Николай Николаев и Николай Иванов, са обявили, че напускат отбора, недоволни от начина на премиране от страна на старши треньора Сашо Ангелов. Скандалът е станал преди тренировката на отбора вчера, която в крайна сметка така и не се е състояла. Според слуховете причина за решението им е и отношението на наставника към тях, което те определяли като твърде сурово, а Николай Иванов пък смятал, че не му се дава път в титулярния състав. С последната причина през есента напуснаха доста футболисти – Кадер Расимов, Стефан Гинчев, Бисер Стоянов, Веселин Тисовски, Стамен Тасев, Михаел Павлов, Христо Стоев и др., по-голямата част от които вече са в ОФК “Павликени”.

Треньорът Сашо Ангелов потвърди новината за напускането на тримата. “За мача с “Локомотив” (ГО) не трябваше да има премия, но аз я издействах. Някои играчи, които съм преценил, получиха пълна премия, други, които се разхождаха, получиха това, което пак аз съм преценил. Имало е и други мачове, в които не са играли добре, и пак не съм им давал пълна премия. Те искат всички да получават по равно, а не според играта, но няма да стане. Вярно е, че съм ги критикувал, но това е защото съм виждал грешки. Трябва да дават максимума от себе си. Това са условията, който иска – да играе! Никой няма да ме накара да му дам пълна премия, ако не заслужава, аз не съм “Социални грижи”, реагира Сашо Ангелов. Той добави, че е готов да се обоснове за всеки един от тръгналите си през есента.

Президентът на клуба Александър Нанков обяви, че застава твърдо зад треньора. “Има си правила, които важат за всички. Не за първи път попадам в такава ситуация, трябва да се знае, че има ред. Сашо Ангелов има пълното право да определя размера на премиите в отбора. Самият той пожела да има премии за отбора за ремито вкъщи с “Локо” (ГО). Помагал съм в личен план и на Байдаков, и на Николаев. Не смятам, че са се доказали, особено Николаев, за да изявяват тези финансови претенции. През паузата не взехме нападатели, за да налагаме тях, защото са местни момчета. Категоричен съм, че стоя зад треньора”, заяви Александър Нанков.

Днес от 14 ч. бе поредната тренировка и не бе ясно дали тримата напуснали играчи няма да се появят. Имаше индикации, че те ще търсят разговор с треньора. “Ако днес някой иска – да дойде, аз на никого няма да се моля. Ако си тръгват за тяхно добро – хубаво, но едва ли. 4 месеца няма да играят и после пак отначало. Футболът може без всеки – и без мен, и без тях, но аз няма да отстъпя и да раздавам равни премии на всички”, заяви преди тренировката Сашо Ангелов.

В крайна сметка Байдаков, Николаев и Н. Иванов така и не се появиха за заниманието, което бе на “Ивайло”. На тренировката дойде президентът Александър Нанков, който говори пред играчите. “Драма няма. Футболът може без всеки, включително и без тях. Ако Сашо Ангелов не е в този отбор, аз също няма да съм тук”, заяви шефът на клуба пред играчите и ги осведоми, че в петък ще получат хонорарите си за февруари.

Тагове:

КОМЕНТАРИ