Etar-Atletik
В Стара Загора за девета поредна година се проведе Международният маратон, носещ името на града. Бегачите можеха да избират между три дистанции – 10.5 км, полумаратон (21 097 м) и маратон (42 195 м). В бягането на 21 км бяха излъчени и шампионите на България по полумаратон.

СК “Етър Атлетик”участва с четирима състезатели. Станислав Рашков беше най-бърз в бягането на 10.5 км при мъжете. Той спечели шампионската титла с резултат – 33:26 минути.
Александър Божилов (който е шампион в зала на 3000 м в зала) реши да се пусне при мъжете и се представи отлично. Класира са на пето място в крайното класиране. Резултатът му от 1:10.08 ч. е страхотен, като може да се смята за национален рекорд на полумаратон за юноши под 20 г. В общото класиране на полумаратонската дистанция за мъже Петьо Емилов зае приличното 30-о място (от над 300 участиници), като подобри личното си постижение с повече от 4 минути. Ангел Трифонов зае 21-ото място при ветерани над 55 години с резултат 1:37:34 ч.

Треньорът на клуба Стоян Владков е много доволен от себераздаването и силните резултати и отчита състезанието като успешно. Състезателите вървят в правилната насока и тепърва ще се увеличават медалите в клуба.

КОМЕНТАРИ