66ae8b64c30ae7b09b1771081ac1946a

Ако има един по-тежък момент за всеки футболен почитател, това е отвореният трансферен прозорец и очакването на договор с големите имена на футбола. Едва ли има фен, който да не мечтае да види правилните футболисти в цветовете на любимия тим. Това удоволствие често идва с по-сериозни суми, различни клубни клаузи, които задължително ще се активират, а към това не трябва да забравяме, че понякога и самите играчи отказват да напуснат отбора си. Почитателите на Арсенал от времето на Арсен Венгер си спомнят много добре колко инфарктен беше всеки трансферен прозорец, особено след като мениджърът просто отказваше да закупи футболист.

Мнозина вярваха, че клубът няма финанси, но в последствие се оказа, че дори и това не е причината, просто никой не беше достатъчно добър, за да носи цветовете на артилеристите. Ставаме свидетели на подобни практики при почти всеки отбор, а понякога дори добрият тим има нужда от свежи сили, за да продължи да бъде на върха.

И ако често попадате точно в този омагьосан кръг, вече е възможно да докажете на себе си и околните, че сте много по-добър мениджър от водещата фигура в избрания отбор. С помощта на добрия стар фентъзи футбол всеки играч може да влезе в обувките на собственик и мениджър на отбор и с него да започне да генерира както победи, така и приходи. Възможността се предлага на всеки спортен запалянко, който иска да разбере каква е тръпката да бъде начело на мечтания отбор и най-накрая да опознае по-добре напрежението, на което е подложен играч като Моуриньо. Какво представлява фентъзи лигата.

Това е предложение, в което всеки играч може да създаде свой собствен отбор от 5, 6, 11 или 15 играча – ако броим и резервите. Веднъж създаден, той може да участва в един мач, кръг, а защо не и цял сезон. Мениджърът може да избере играчи от всеки отбор, но съществува и едно специално ограничение – от един отбор могат да се вземат до три играча. Причината за това решение е и фактът, че някой винаги ще се изкуши да копира реален отбор и да се състезава с него, а идеята е насочена изцяло към това предизвикателство.

Понеже няма как играчите да влязат в директен двубой, излъчването на победител става чрез събирането на точки. Можем да забележим, че брандът на palms bet, за които има отзиви и оценка от сайтове като silentbet, е създал една много добра система за забавление, която внася свежест за спортните фенове и нови форми на предизвикателство. Забелязваме и сериозен баланс в представянето на играчите, защото системата за трупане на точки е изключително логична. Ако полузащитник или нападател играе цял мач, той добавя една точка в актива на фентъзи отбора.

В редките случаи, в които вратарят отбележи гол, можем да забележим даването на 8 точки. Както обаче има положителни сценарии, така откриваме и отрицателни. Пропускат на дузпа автоматично вади две точки от актива, жълтият картон коства, а това е само част от възможните сценарии. Най-приятната новина е, че освен предизвикателства в родното първенство, всеки играч може да създаде отбор и за английското, а истинските фенове спокойно могат да създадат по един отбор и за двете лиги.

Друга подробност е, че играта се води между всички останали собственици на отбори. Всички те се състезават във виртуални стаи с различни такси за вход. Именно те генерират и печалбата при победите. Фентъзи лигата е добро решение както за истинските фенове, така и за почитателите, които търсят алтернативно забавление в платформата. Важното е, че крайният резултат винаги е добре прекарано време с интересни предизвикателства.

КОМЕНТАРИ