98341557_612042622731791_451007132704178176_n

Шахматен турнир с отбори от цял свят организира ШК „Асеневци” по повод Деня на детето. Надпреварата ще се проведе на 1 юни в най-популярния шахматен сайт lihess.ogr по система „Арена”, както се играят повечето онлайн турнири. Децата ще играят в общ турнир помежду си, като системата ще им дава съперници само от другите отбори. Той ще бъде с продължителност 120 минути, след което ще се направи крайно индивидуално класиране. От него ще се вземат най-добрите 6 представяния от всеки клуб и спрямо тях ще бъде излъчен отборен победител.

Турнирът бе обявен преди седмица, а вече записаните отбори надвишават допустимата бройка, която е разрешена в сайта. За да подсигурят участие на всички желаещи отбори, организаторите решиха да направят втори паралелен турнир по същата система. А след определянето на победителите от двете състезания, ще се изиграе финален мач, в който участие ще вземат двата шампиона и двата отбора на домакините: ШК „Асеневци” и “Jordania-Sweedish Academy”, които осъществяват връзката с арабския свят.

Към момента има записани над 15 отбора от Сирия, Йордания, Франция, Румъния, Швеция, Македония, Сърбия, България, Турция и др.

Тагове:

КОМЕНТАРИ