156943_10202148779552320_1913961509_n

Ръководителят на групата на БСП в Общинския съвет Валентин Ламбев се обяви против изграждането на тренировъчно игрище за Футбол 7 и Футбол 9 за децата на Велико Търново. На пресконференция днес Валентин Ламбев обяви, че не счита за целесъобразно изграждането на тренировъчно игрище в село Шемшево при наличие на такова в съседното село Леденик.

За строящия се терен за децата от Община В. Търново “Велико Търново спорт” писа тук.

„Искам да припомня, че само на по-малко от километър има игрище в Леденик, то е общинско, поддържа се и не считаме за целесъобразно да се отделят средства за изграждане на ново игрище, при положение, че има такова и то в добро състояние. Считаме, че трябва по-целесъобразно да се изразходват средствата и да не се дублират проекти.

Не сме против игрището, но нас ни притеснява, че там извършват дейности фирми, които имат сключени договори с общината за други дейности. Съществува възможност тяхната дейност там да бъде покрита със средства за основната дейност. Това, което беше оповестено, че с дарения се изгражда това игрище, не отговаря на истината поне за част от фирмите. На една от тях по основния договор общината дължи 1,5 милиона лева”, каза Валентин Ламбев.

КОМЕНТАРИ