Borba

Борците от еленския клуб „Дан Колов“ с треньор Недялко Петров – Божидар Добрев и Берке Алкин, станаха шампиони в своите категории на държавния лично-отборен шампионат за момчета, провел се в Търговище.

Първенството на България събра 249 отбора и 45 клуба от цялата страна, а борците от Елена се справиха с конкуренцията на много добре подготвени състезатели. Берке Алкин, в категория до 44 кг, отново стана шампион. Той бе призьор и на зимния шампионат в град Стара Загора, само че при 41-килограмовите.

Божидар Добрев, в категория до 68 кг, победи с туш още в първата минута на срещата си миналогодишния шампион Христо Петров от град Сливен. Борецът за първи път става шампион на България, а всичките му победи до върха бяха безапелационни – с туш.

Още един състезател от клуб „Дан Колов“ се представи достойно – Баръш Сабриев, който се класира сред десетте най-добри в своята категория. За пореден път момчетата на треньора Недялко Петров показаха добра подготовка и достойно защитиха класата на местния клуб по борба.

Тагове:

КОМЕНТАРИ