Предвиденото за 28 и 29 април състезание по автомобилизъм “Писта В. Търново” е отложено за октомври, съобщи председателят на клуба-организатор “Етър Рейсинг тим” Димитър Стефанов. Той вече е изпратил становище до Българската федерация по автомобилен спорт, в което е поискал стартът да се проведе на 13 и 14 октомври.

Решението не бе взето лесно, защото губим пари, които вече сме платили, но предвид ситуацията нямаме друг избор, обясни Стефанов. Организаторите са поискали отлагането, заради нестабилността в ръководството на федерацията. След проведеното преди седмица извънредно Общо събрание, на практика има два екипа, които ръководят автомобилния спорт у нас – този на досегашния шеф Александър Александров и на новоизбрания Радослав Козлеков. Първият все още не е сдал управлението, а срещу втория вече има подадени жалби в съда, които пречат на регистрацията. Освен това от 480 пилоти по-малко от стотина до момента са подали документи за лиценз.

За да стартират във В. Търново, състезателите трябва да са взели лиценз най-малко две седмици преди 28 април. Заради угрозата в старата столица да пристигнат малко пилоти, от “Етър Рейсинг тим” са преценили, че е по-добре да поискат промяна в датата. И за 5, и за 100 коли разходите по провеждането на състезанието ще са едни и същи, само че в първия случай ще разочароваме публиката, а във втория ще й доставим удоволствие да гледа оспорвана надпревара, коментира още Димитър Стефанов.

Тагове:

КОМЕНТАРИ