IMG_0798

Три дена преди дербито между “Етър” и “Локо” (ГО) разговаряхме със старши треньора на “виолетовите” Сашо Ангелов за готовността на “болярите” за мача.

– Г-н Ангелов, готов ли е “Етър” за дербито?

– Направихме почти два месеца подготовка и ще е срамно ако кажа, че не е готов.

– Мачът с “Левски” какво показа, въпреки че бе съвсем различен като заряд, тактика и поведение на играчите?

– Не искам да обиждам домакините, но се получи мач от селски тип, защото цял мач бавеха играта. Но и ние си имахме нашите слабости, защото пропуснахме положения, с които можеше да решим рано мача и да не се трепери до края. Път и това беше моментът да играят някои млади момчета.

– Футболистите, които запазихте, ще играят ли в неделя?

– Най-вероятно да. Нямаме никакви кадрови проблеми за дербито.

– Какъв футбол ще играе “Етър”? От щаба на “Локомотив” заявиха, че ще подходят агресивно и атакуващо…

– Всеки може да си заявява каквото иска. На терена става ясно всичко. Ще се стараем да излезем с чест от този мач.

– Ценко Гавазов заяви, че равенството не е добро и за двата отбора. Вие какво мислите?

– Те имат кадрова промяна, чест и почитания към Ценко Гавазов, който е един от хората, които ми е подал ръка в професионалния футбол. Но с комплиментите – дотук, защото треньорската професия е много трънлив път. Едно е какво ти се иска, друго е какво ще стане. Но ние излизаме за победа.

– Как ще се чувствате, когато застанете срещу отбора, от който сте тръгнал във футбола? И есента ви питахме, но сега ситуацията е по-различна: “Локомотив” обяви цел първо място, “Етър” също гони първото място…

– Аз там съм бил преди 20 години. Казах вече, комплименти към Ценко и отбора, но те спират дотук.

– През есента основни футболисти изпускаха нервите си и получаваха картони. Какво направихте, за да бъдат спокойни играчите?

– В дербито в Г. Оряховица двата червени картона не бяха умишлени, а втори жълти за фаулове. За картоните, дошли от необмислени реакции, сме водили разговори и ако това се повтори, няма да има оставане в отбора.

– Ще се ангажирате ли с точен резултат?

– Това да не е залагане в “Еврофутбол”? Никой не може да прогнозира резултат в такова дерби. Едно говорят, друго им се иска, но мачът ще се реши на 9 март между 14:30 и 16:15 часа.

– Как приемат момчетата факта, че ще играят на обновения терен на “Ивайло”. Има ли допълнителен заряд, че се връщат във “виолетовата крепост”?

– Дано “Ивайло” е крепост наистина, защото и Дебелец се оказа крепост, там не загубихме нито точка. Дано и сега е така. Всеки иска да играе на хубав терен, а не като в гр. Левски. Теренът на стадион “Ивайло” в момента е един от топ 5 на терените в България.

– Очертава се обаче да вали. Ако теренът стане тежък за игра?

– Не вярвам. Така е проектиран, че трябва да поеме цялата вода.

– Очаквате ли многобройна публика и подкрепа?

– Абсолютно. Както беше в Г. Оряховица, така ще е и на “Ивайло”. За този мач не би трябвало дори да правя мотивация на отбора. Единствената ми работа е да играем тактически правилно. Мисля, че сме по-подготвеният отбор и би трябвало ние да спечелим.

 

Тагове:

КОМЕНТАРИ