28-IMG_5717-1

Уважаеми читатели!

Сайтът „Велико Търново спорт“ стартира на 17 април 2009 г. и направи цели 15 години. Стартирахме го трима ентусиасти – Анатоли Петров, Николай Рачев и Бранимир Бонев. Без финансиране, напълно безвъзмездно и водени от любов към футболната игра. По онова време почти нямаше нито официални клубни сайтове, нито клубни Фейсбук и Инстаграм страници.

За 15 години излезлите новини са близо 18 200. 390 са предаваните LIVE мачове, 390 са направените от нас видеоклипове, в които съхранихме ценни видео кадри от шампионските години на „виолетовите“, от мачове на настоящия „Етър“, от головете на Бончо Генчев във Висшата лига и много други.

Винаги сме се старали да публикуваме проверена информация, без жълти новини, без разпространяване на „слухове“, с които са пълни днешните медии и им носят рейтинг и читатели. Благодарим на тези, които ни подкрепяха и четяха! Разбираемо, далеч повече бяха тези, които критикуваха и отправяха недоволства, претенции, забележки. Никак не бяха малко и опитите за вмешателство сайтът ни да бъде използван от различни хора за техните амбиции и претенции. Не твърдим, че сме били винаги безгрешни – който не работи, само той не греши!

За толкова години така и не се появи друг спортен сайт на територията на Великотърновска област. Днес всички залагат на социалните мрежи, в които могат да битуват всякакви мнения и коментари, но социалните мрежи никога не са били медии, защото не подлежат нито на мониторинг, нито на наказателна отговорност. Телевизиите не предават всички мачове във Втора лига, където наесен ще играе „Етър“, а и „Локомотив“ (ГО). Дано това не е вакуум относно следенето на мачовете на любимите ви отбори.

„Велико Търново спорт“, за разлика от платените спортни телевизии, винаги е бил с безплатен достъп. Така, както напълно безплатен през всичките тези 15 години беше и нашият труд – със собствена техника, със собствен транспорт за мачовете и тяхното отразяване, със собствени усилия и лично време.

Единственото финансиране в последните години бе от минимално количество банери и рекламни статии с казина, залози, букмейкъри. Умишлено сме се старали да не препълваме с тях сайта, а да генерираме средства единствено за плащане на хостинга и домейна му. За съжаление, промяната на Закона за хазарта от 17 май т.г., с която се забранява публикуването на подобен тип реклама, ни лиши и от тези средства.

Поради всички изложени по-горе причини нашето решение е на този етап временно да спрем обновяването на сайта „Велико Търново спорт“ с новини и актуална информация. Тепърва ще взимаме решение кога и под каква форма ще продължим. Надяваме се тези, които са били недоволни от работата ни, да бъдат удовлетворени, а хилядите ни верни читатели да намерят други алтернативи да научават спортните новини от Велико Търново и региона.

Бъдете здрави и още веднъж – благодарим на всички!

КОМЕНТАРИ