Росица Бакърджиева е новият президент на Българската федерация по хандбал. Тя беше избрана на редовното Общо събрание на хандбалната централа, което се проведе в столицата. Предвид загубата на доверие от клубовете в страната, досегашният шеф федерацията Светомир Гоцов подаде оставка, заедно с останалите членове на Управителния съвет.

При последвалия избор на нов президент Росица Бакърджиева получи гласовете на 35 клуба, срещу 17 за другия кандидат за поста – бившият изпълнителен директор на БФХ Румен Иванчев. В началото на събранието имаше и трети претендент за шефското място – Ненко Калакунов, но впоследствие той оттегли кандидатурата си срещу обещанието да стане член на новия УС. В него влязоха още бившият вицепрезидент на централата – Любен Костов, правистката Даниела Финли, директорът на „Спортна София” Бойко Додов, Светлин Георгиев от фирма “Спорт Комерс”, Илия Върбанов, Георги Андреев, Светлозар Начев, Андрей Андреев и Никола Добрев.

Досегашният вицепрезидент на федерацията Атанас Атанасов не влезе в новия Управителен съвет. „След като ръководството подаде оставка, нормално бе да си тръгна заедно с г-н Гоцов. Всъщност бе издигната моя кандидатура за член на УС от президента на „Левски”, но си направих самоотвод. Работих заедно с досегашния президент, не е коректно да участвам в новата управа”, коментира Атанас Атанасов.

За него промените в челото на родния хандбал са удар по зона „Мизия”, която е най-силната в страната. „Зона „Мизия” остана без представител нито в управата, нито в някоя от другите комисии. Между другото, Росица Бакърджиева беше в досегашния Управителен съвет и в нито едно от неговите решения не е гласувала против… Все пак хубавото е, че председателите на зоните могат да присъстват на заседанията на новия УС, макар и без право на глас”, добави Атанас Атанасов, който е понастоящем председател на зона „Мизия”.

Тагове:

КОМЕНТАРИ