Състезателят на клуба по конен спорт “Калоян-92” (В. Търново) Росен Райчев оглави класацията “10-те най- добри спортисти” на Българска федерация по конен спорт за 2011 г. С впечатляващите си резултати и класирания през годината в дисциплината прескачане на препятствия Райчев заслужи признанието на клубовете по конен спорт в страната, които гласуваха за определянето на фаворитите в класацията.

Първо място отборно класиране на Световната купа в Божурище, второ място на Световна купа в Братислава, призови индивидуални класирания на Световна купа в Будапеща и на турнир с ранг 4* в Италия са сред многото успехи на най-добрия за 2011 г. Първият чужденец спечелил приз “Баден-Вюртемберг” в Германия през настоящата година оглави класацията на БФКС “10-те НАЙ” с 218 т.

Второто място в класацията за най-добър състезател на 2011 г. е за Аспарух Атанасов (180 т.), а трето – за Валентин Вълков. Аспарух Атанасов и Валентин Вълков спечелиха за страната ни Купата на нациите като част от националния отбор по прескачане на препятствия на Световната купа в Божурище. С призови класирания на още много международни турнири през годината двамата състезатели заслужиха лидерските си позиции в ранглистата на Южна централно-източно европейската лига като Валентин Вълков е първи, а Аспарух Атанасов – пети.

Победителят в Гран при на Световната купа в Божурище Калин Неделчев, който допринесе и за първото място на националния ни отбор, е на четвърто място в класацията със 168 т. С успешни представяния през годината място в класацията заслужиха още Иван Кисьов (93 т.), Ангел Няголов (90 т.), балканският шампион в дисциплината издръжливост Мирослав Боршош (86 т.), Кристиян Вълев (38 т.), Христо Найденов (33 т.) и Мария Йорданова (31 т.). Общо 38 състезатели се бориха за призово класиране в класацията.

Представителите на ККС “Калоян-92”, които получиха номинация от федерацията, бяха Росен Райчев, Мирослав Илиев, Александър Красимиров и Тодор Киров.

С 94 т. мъжкият национален отбор по прескачане на препятствия оглави класацията на клубовете по конен спорт към БФКС за 2011 г., втори остана отборът в дисциплината издръжливост, трети са националите по всестранна езда.

КОМЕНТАРИ