Bozev

Етърци напразно обясняват на Бозев в мача с "Пирин", че дузпа няма...

Злополучният пловдивски рефер Ивайло Бозев получи наряд за мача на лидера в “Б” група “Банско” срещу “Етър” в събота. Негови помощници ще са съгражданите му Тони Пандарски и Петър Тарълов, а четвърти съдия ­ Георги Караколев от Кюстендил.

С името на Ивайло Бозев са свързани едни от най-скандалните ощетявания на “виолетовите”. През 2006 г. с измислена от него дузпа “Велбъжд” измъкна у дома 1:1 срещу етърци. Същата година Бозев свири и при гостуването на “Белите орли”, където докара мача до 2:1 след нова измислена дузпа за “орлите” и червен картон за Бориславов за това, че …изпълнил фаул преди неговия сигнал. След мача Стоян Петров едва бе удържан да не нахлуе на терена, а “Етър” подаде жалба срещу съдийството.

Върхът бе през миналата есен, когато на мача “Етър” – ­ “Пирин” Ивайло Бозев първо вдигна директен червен картон за Р. Ванков във 2-ата минута за фаул на тъча, после не отсъди две дузпи за “виолетовите” и измисли такава за гостите. След срещата пловдивчанинът бе окачествен от тогавашния треньор Сашо Ангелов като “изключително слаб съдия”.

Историята имаше и продължение ­ – когато си тръгнал след мача, Бозев по пътя установил, че гумите му са срязани. Наложи се със съдействието на Стефан Атанасов в събота вечер да бъде отворен автосервиз и да се купят нови гуми за рефера. “Обадиха ми се да им съдействам и им помогнах от човешка гледна точка, макар че категорично обясних на Бозев колко недоволни сме от съдийството му”, заяви тогава Атанасов.

По правилник обаче реферите са задължени преди тръгването си от даден стадион да направят оглед на автомобила си и ако има щети, да пишат доклад. Пловдивската бригада очевидно не оглеждала автомобила си, но това не й попречи после да продължи за Пловдив с нови гуми.

Варненският рефер Иван Кирилов, който пък свири тази есен гостуването в Етрополе и се прочу с близо 7-минутното продължение до гол на домакините, още не е получавал наряди след тази среща, стана ясно от съдийските назначения. Официална жалба от “Етър” нямаше, както и решение на Съдийската комисия, но очевидно от този мач насам Кирилов “почива”

Тагове:

КОМЕНТАРИ