475695_357615840937550_1885089941_o

Новият шеф на Съдийската комисия Виктор Кашай се е заел със задачата да накара отборите и футболистите да спазват стриктно общоприетите европейски правила. От началото на сезона реферите са инструктирани да следват всички точки на правилника не само на терена, а и преди мачовете, когато става дума за екипировката на футболистите.

Ден преди 1 март БФС разпространи писмо до клубовете, подписано от Виктор Кашай, в което се напомня, че играчите не могат да носят никакви бижута по време на игра – гердани, пръстени, гривни, обеци, кожени ленти, ластици и други, като съдиите трябва да следят за тяхното отстраняване, ако бъдат забелязани, пише Dsport.

Въпреки това обаче унгарецът все пак ще се съобрази с традиционния празник 1 март и по това време на годината се допуска единственото изключение от правилата.

„Играчите могат да носят дискретна гривна, която е пряко свързана с този традиционен български празник или т.нар. „мартеница“. Всички подобни гривни трябва да бъдат проверени от съдията преди мача и не трябва да бъдат опасни за безопасността на играчите“, се казва още в съобщението.

Тагове:

КОМЕНТАРИ