screenshot_61~1.m

Расистки скандал се е разразил около мача „Етър” – „Славия”. Нападателят на домакините Гаетан Миси Мезу обвини вратаря на „белите” Светослав Вуцов, че го е нарекъл “маймуна”. Той написа в социалните мрежи, че е сигнализирал за това главния съдия Валентин Железов, който си е затворил очите и го е предупредил, че ще му покаже жълт картон.

Веднага след края на мача Миси Мезу поиска обяснение от Вуцов, който се опита да му се извини и да подаде ръка, но афектираният нападател отказа да я приеме. Треньорът Тодор Кючуков се опита да успокои играча, но без успех.

Ето какво написа Мезу във Фейсбук: “Днес се случи нещо лошо. Събитие, което няма място на футболен терен или в живота. Да бъдеш обиждан заради цвета на кожата, религията или друга причина е неприемливо. Когато предупредих съдията, че противниковият вратар ме обижда с “маймуна” той не чуваше и дори ме предупреди за жълт картон. Опитах се да говоря с него, казвайки му, че е сериозно, но той не направи нищо. Питам се: Какво трябва да се направи, за да спре това? Не съм първият, нито последният, който страда от подобна ситуация, но съм уморен, не мога да издържам повече такива неща. Затова ще направя всичко възможно, за да се уверя, че расизмът няма място във футбола и света като цяло. Спрете расизма!!!!”.

screenshot_73.l

Тагове:

КОМЕНТАРИ