Великотърновският шахматист Радослав Димитров завърши триумфално участието си в държавните първенства до 20 години. След като стана шампион на класически шах и на блиц, международният майстор грабна титлата и в надпреварата на ускорен шах. При това състезателят на ШК “Булмекс” взе и третата си титла със стопроцентов актив – 9 победи от 9 партии, както бе и на първите две дисциплини, където също не даде дори и едно реми на съперниците си.

Общо 37 младежи и юноши участваха в надпреварата. Сред тях бяха и четирима представители на ШК “Етър”. Даниел Ганев завърши на десета позиция с 5.5 точки, веднага след него е Виктор Атанасов с 5 т. Със същия актив Ивайло Павлов е 16-и, а Димитър Христов с 4 т. е на 21-а позиция.

След двете си титли на България в класическия шах и блица при девойките до 20 години, великотърновката Цвета Галунова добави сребърен медал от ускорения шах. 22 състезателки спориха за отличията в 7 кръга. Състезаващата се за ЦСКА Цвета Галунова допусна да бъде изпреварена само от Ани Крумова и с 5.5 точки зае второто място. Оспорвана бе борбата за челната тройка. Представителката на ШК “Етър” Ива Пенчева с актив от 5 точки зае 3-5 място, но по допълнителни показатели е пета.

 

Тагове:

КОМЕНТАРИ