Административният директор на „Етър 1924” Радин Хаджиев на пресконференцията пред медиите след мача с ЦСКА.

– Ако изпаднете, оставате ли във Велико Търново?

– Засега това не сме го обсъждали. Преди малко говорих със собственика, обясних му как протече мачът. Знае и за предишните кръгове. Просто каза: ще обсъдим и ще видим.

– Ако изпаднете в „Б” група, ще се откажате ли?

– Не, нямаме намерение да се отказваме, но всеки вижда. Особено в мачовете с „Пирин” и „Локомотив” играхме по-добре и заслужавахме да спечелим, но тези съдии нямат качества за „А” група. Нека всеки да види и първия гол на ЦСКА как си повежда с ръка. Това и червеният картон решиха мача.

– Червен картон си имаше…

– Аз мисля, че е преувеличен. Това е мое лично мнение, както и вие си имате мнение.

– Ако играехте във В. Търново, по-различно ли щеше да бъде?

– Сега играем в Сливен, не виждам смисъл да обсъждаме. В крайна сметка се играе футбол на терена. Там се печелят мачовете.

– Отбор без дом…

– Не е вярно, ние си имаме дом, не сме на улицата. Даже сме тук на по-добри условия от Велико Търново. В България няма друг такъв комплекс.

– Но нямате фенове, които да ви подкрепят тук?

– То и в Търново нямахме фенове, ако следите мачовете. И там на последните мачове нямаше фенове.

– А защо се отдръпнаха феновете?

– Този въпрос е към тях.

– Може би защото те не припознават този отбор като великотърновски?

– Това е техен проблем. Аз доколкото видях по време на мача, и феновете на ЦСКА, въпреки че водеха в резултата, и при тях имаше недоволни. Във всеки клуб го има това.

– Възможно ли е „Етър 1924” да бъде пререгистриран в Сливен?

– Няма такова нещо, категорично го казвам.

– А с плащанията към Лечков всичко наред ли е?

– Пак ми задавате въпроси, които не са към мен и към „Етър”. Този въпрос трябва да зададете на Йордан Лечков. Ние не сме имали проблеми с него. Не е казвал, че ще ни гони, а че трябва да си платим. Навсякъде е така – ако предоставяш някаква услуга, тя трябва да се плаща. Сигурно и на вас ако не ви плащат, няма да работите. Мисля, че и занапред няма да имаме проблеми с г-н Лечков.

– Вие като шеф в клуба оптимист ли сте за оставането в „А” група?

– Не само в клуба, аз по принцип съм оптимист. Нищо още не е свършило, мачовете се печелят на терена. Ще ги изиграем и ще се борим до край. Ако мисли някой, че ще се откажем – жестоко се лъже.

Сердар Даят: „Как да бием ЦСКА с десет души”

„Какво да кажа… Още в първата атака – червен картон, а да играеш срещу ЦСКА с десет души 90 минути – толкова. Затова след 60-ата минута отпаднахме и физически. В сряда имаше и междинен кръг. Контузи се и Протасевич. Няма как с 10 човека да победиш ЦСКА. Причината за грешката в началото беше от прекалено много мотивация. Беше индивидуална грешка на Протасевич.

Ако бяхме играли 11 на 11, никой не може да каже как щеше да се развие мачът. Резултатът можеше и да не е такъв. В крайна сметка и нашите конкуренти играха с тези противници, нашите съперници не са ЦСКА и „Литекс”. Нашите шансове бяха срещу „Пирин” и „Локо” (Сф), но съдиите ги развалиха. Ако бяхме били в тези мачове, сега нямаше да обсъждаме тази тема. Но има още 8 кръга, до последния кръг ще продължим да се борим.”

Тагове:

КОМЕНТАРИ