Димитър Цилиндров с Никълъс Уилсън (вдясно).

Портфейл, пълен с пари и документи на британски гражданин, бе намерен и предаден в полицията от президента на колоритния тим ЦеСеКа (Лесичери) Димитър Цилиндров. 33-годишният син на бизнесмена Христо Цилиндров на 4 юни пътувал с автомобила си към семейната къща в село Лесичери, когато внезапно на пътното платно забелязал черен портфейл. Спрял и го взел, а след като го отворил, видял, че вътре има валута, български левове и лични документи, собственост на британски гражданин.

Цилинров веднага потърсил кмета на селото Димитър Митрев и го разпитал дали такъв човек живее в Лесичери. Оказало се, че кметът не познава чужденеца. Сред документите в порфейла обаче имало визитна картичка на агенция за недвижими имоти в старата столица. Позвънил и там с надеждата да намери координати. От агенцията му обяснили, че се досещат за човека, но не разполагат с негови данни.

Тогава Димитър Цилиндров без да се двоуми отишъл в полицейското управление във В. Търново, където предал намереното. Не след дълго полицаите установили връзка с 43-годишния Никълъс Уилсън от Нотингам (Великобритания). След разговор с него станало ясно, че мъжът пребивава в село Дъскот, а в деня, в който е загубил портфейла, е бил в Лесичери за риба.

Вчера Никълъс дойде в ОДМВР – В. Търново, където се срещна с Димитър и получи изгубения си портфейл. „Не съм и помислил да взема парите и да изхвърля портфейла. Знам колко е неприятно да загубиш документи и след това да ги вадиш наново. Предположих, че за чужденец ще е още по сложно и трудно и направих всичко възможно изгубените вещи да стигнат до собственика си”, разказа Димитър Цилиндров.  Най-доволен от развитието на случая беше Никълъс. „Много съм щастлив. Иска ми се да разцелувам всички. След като разбрах, че съм загубил портфейла с документите си бях изпаднал почти в депресия. Радвам се, че има такива честни българи. Безкрайно съм благодарен на Димитър”, обясни развълнуван британецът, който вече има още един добър приятел в България.

КОМЕНТАРИ