5_Atanas-Atanasov-1

Президентът на хандбалния клуб „Етър 64“ Атанас Атанасов е новият носител на наградата „Велико Търново“. Номинацията му бе утвърдена по време на заседание на специализираната комисия за определяне на приза. До този момент наградата „Велико Търново“ се връчваше само на 22 март, когато е празникът на старата столица. С решение на Общинския съвет от август по предложение на кмета Даниел Панов беше направена промяна в Наредбата за наградите и символите, с която отличието вече може да се дава и на други празници.

Осем души от комисията, съставена от служители на Общината, журналисти и общински съветници, гласуваха за Атанас Атанасов. Той ще получи отличието си на 22 септември след празничния концерт на военните духови оркестри в центъра на В. Търново.

Атанас Атанасов вече почти 30 години е начело на ХК „Етър-64“, който е един от най-успешните спортни клубове в цялата страна – в този период е 10 пъти шампион на България и 15 пъти носител на националната купа. Школата на хандбалния клуб в момента наброява над 200 деца, а спечелените от тях шампионски титли са десетки. Преди няколко дни Атанас Атанасов навърши 76 години, но продължава активно и всеотдайно да работи за каузата Велико Търново.

Номинацията на Атанас Атанасов бе издигната и внесена от Инициативен комитет от великотърновски общественици с подкрепата на „Лайънс клуб Велико Търново“ и на Хандбален клуб „Етър-64“. Подкрепата си дадоха Николай Ценков – президент на “Лайънс клуб В. Търново – Арбанаси”, Веселин Георгиев – бизнесмен, кмет на община В. Търново 1992-1993 г., Филип Маринов – управител на “Пътни строежи – В. Търново”, Илиян Недев – паст президент на “Лайънс клуб”, управител на ОП “Реклама”, Евгени Костадинов – управител на ХМИ – В. Търново, Димитър Хинов – управител на “Вали Компютърс”, Йордан Йорданов – управител на “Титан-АС”, член на УС на “Етър-64”, Светослав Тотев – управител на “Лайтс”, Миглена Христова – треньор в “Етър-64”, Лидия Прокопова – експерт в РУО – В. Търново, Михаил Михалев – журналист и общински съветник, Деян Куздов – общински съветник, председател на ПКМС, Георги Давидов – главен експерт Спорт в Община В. Търново, Петко Павлов – директор на ОП “Спортни имоти и прояви” и Анатоли Петров – управител на Официалния сайт на Велико Търново.

Другият нов носител на Наградата “Велико Търново” е бившият зам.-министър на отбраната Пламен Радонов, който също е свързан със спорта. Радонов бе президент на ФК “Етър” в края на ХХ век.

Тагове:

КОМЕНТАРИ