"Етър" вече е в компанията на "Ботев" (Пловдив)...

„Етър” ще играе от новия сезон в Източната „Б” група, научи със стопроцентова сигурност „Велико Търново спорт”. Утре от 14:00 ч. в централата на БФС ще се тегли жребият за сезон 2011/2012 г., като великотърновският клуб ще бъде поставен в урната с отборите от Изтока.

Новината бе потвърдена от ръководството на клуба, откъдето заявиха, че вече преместването е факт. Така БФС спаси формата на двете „Б” групи, след като след многобройните баражи Западната се оказа с 11 отбора, а Източната – с 9. Това било единствено възможният начин да се спаси ситуацията, тъй като Изпълкомът е против събирането на единна „Б” група. Това означава, че „Вихрен” (Сандански) наистина не получава лиценз за втория ешелон и пъзелът на футболните чиновници се нарежда.

От „Етър” заявиха, че детско-юношеските отбори остават да играят на Запад, тъй като са админстрирани от Зоналния съвет на БФС за Северозападна България, чието седалище е тъкмо…Велико Търново.

Коментар на “ВТ спорт”: Решението е абсурдно и противоречи на всички наредби, тъй като „виолетовите” през 2003 г. влязоха от Северозападната „В” група, а изпадането на отборите от една в друга група става точно по териториален принцип.

От друга страна „виолетовите” сами са си виновни за това решение, тъй като ако бяха били „Светкавица” в баража между двата тима, подобен казус въобще нямаше да възникне.

 

От „Етър” опровергаха твърденията, че отборът няма да участва в новото първенство поради липса на бюджет и състезатели. Клубът отговаря на всички условия за „Б” група, единствено остава да се реши кой ще е старши треньор. Съставът ще бъде подсилен от състезатели от сателитния „Спарта” (Самоводене), за когото засега информацията е, че отлага началото на подготовката си и вместо на 4 юли ще стартира седмица по-късно. Дотогава ще приключат и разговорите с потенциалните инвеститори, както и ще има повече яснота за бюджета, бъдещето и целите на великотърновските отбори.

                        Съставът на двете „Б” групи:

ЗАПАДНА:                                                        ИЗТОЧНА:
Академик (София)                                           Ботев (Пловдив)
Банско                                                                Доростол (Силистра)
Бдин (Видин)                                                    Добруджа
Малеш (Микрево)                                            Етър
Спортист (Своге)                                        Любимец
Септември (Симитли)                                Несебър
Сливнишки герой                                           Нефтохимик (Бургас)
Пирин (ГД)                                                        Сливен
Чавдар (Б. Слатина)                                    Спартак (Варна)
Чавдар (Етрополе)                                       Черноморец (Поморие)

Тагове:

КОМЕНТАРИ