960-600

На международния рефер Ивайло Стоянов бе поверено дербито на върха във Втора лига между „Хебър“ и „Етър“. Мачът е в неделя, 12.12. от 12 ч. в Пазарджик и ще определи водача в класирането преди зимната пауза. Двата отбора имат равен актив от по 43 точки, като на етърци е необходима само победа, за да завършат първи.

Асистенти на Ивайло Стоянов са Мирослав Иванов и Кирил Чакъров, четвърти съдия е Геро Писков, а съдийски наблюдател – Стефан Иванов.

Ивайло Стоянов, известен като Сватбата, се завръща по терените след контузия, която доведе до любопитен момент преди десетина дни на мача „Локо“ (Сф) – ЦСКА-1948. Шест минути преди края той бе заменен от четвъртия рефер Васимир Ел-Хатиб, след като стана ясно, че не може да доизкара мача. “Неприятна ситуация, вечерта преди мача имах здравословен проблем със стомаха, което доведе до сериозно обезводняване. Още преди началото на срещата почувствах, че нещата не са много добре, но стиснах зъби с надеждата, че ще изкарам. Стисках до 84-ата минута, след това вече получих сериозен крамп, който не ми позволяваше да продължа и прецених, че е по-добре в последните 5 минути на срещата да дам възможност на четвъртия съдя да довърши мача”, заяви Стоянов пред БНТ. За да се възстанови напълно, реферът почива в последните два кръга от първенството.

Дни по-рано Сватбата пак влезе в новините, след като имаше решаваща намеса при спасяването на турски международен шофьор на входа на Кресненското дефиле. Той се прибирал от наряд в Дания, когато е изпреварен от каращ с висока скорост турски ТИР. В последващия завой турският шофьор губи контрол върху управлението на тежкия автомобил и пада в крайпътната канавка. Елитният футболен съдия веднага отбива, както и минибус, каращ пред него. Двамата спират движението, заставайки на шосето, а след това с помощта и на други хора вадят от кабината на камиона изпадналия в шок шофьор на турския камион.

Тагове:

КОМЕНТАРИ