DPP_002a4

„Етър” ще играе мачовете си от есенния полусезон на стадион „Ангел Кънчев” в Трявна, стана ясно днес. От клуба потвърдиха новината, за която се говореше от месец насам. Причина за поредното „изгнание” на „виолетовите” е ремонтът на лекоатлетическата писта на стадион „Ивайло”, който започна тъкмо в седмицата, в която стартира първенството, и ще продължи 143 дни. Предишната година поради ремонта на тревното покритие „Етър 1924” домакинстваше в Сливен, а настоящият клуб – в Дебелец. След съдействието на кмета Даниел Панов първият мач от новия сезон срещу „Янтра” все пак се изигра на „Ивайло”, но за целта се влизаше само от южните трибуни на съоръжението.

Днес представители на „Етър” бяха в Трявна, където договориха всички детайли по организацията на мачовете. „Подали сме заявка в Зоналния съвет на БФС и в неделя от 18:00 ч. посрещаме на стадион „Ангел Кънчев” съперника от „Левски-2007”, потвърди административният директор Стефан Атанасов.

Ще има организиран транспорт за желаещите да гледат мача в неделя в Трявна.

Заявката е подадена за всички домакински мачове на „Етър” от първенството и турнира за Купата на България от есенния полусезон. Ако случайно ремонтите на пистата вървят по-рано от обявените срокове или условията на даден етап позволяват да се играе, остава минимална вероятност някои от срещите да са във Велико Търново.

Утре от 10:00 ч. в Зоналния съвет на БФС ще бъде теглен жребият за областния етап от турнира за Купата на България и „Етър” ще научи своя първи съперник. Първите срещи са на 3 септември. Отборът, който спечели надпреварата в Северозападна България, ще се включи заедно с другите три представители на зоните плюс тимовете от „А” и „Б” група в основната схема на турнира, 1/16 финалите от която са на 24 септември.

 

Тагове:

КОМЕНТАРИ