etar-site

Кметът на старата столица Даниел Панов бе поканен от Инициативен комитет да стане патрон на честванията на 90-ата годишнина от основаването на ФК “Етър” в края на април. Инициативен комитет от бивши футболисти, деятели и фенове внесе в деловодството на Община Велико Търново покана до градоначалника да оглави бъдещия Организационен комитет, който ще подготвя мероприятията по честването.

“Вие имате честта и приятното задължение да бъдете кмет на такъв исторически, туристически и културен център като град Велико Търново. Освен тези безспорни дадености, нашият град с пълно право би могъл да претендира и като един от най-спортните центрове в страната. Оттук са тръгнали към големия спорт много спортисти, спечелили титли и медали от Олимпийски игри, световни, европейски, балкански и републикански първенства.

Великотърновският “Етър” даде най-много (петима) футболисти за най-големия успех на националния ни отбор – бронзовите медали от Световното първенство в САЩ-94. Три години преди това нашият отбор завоюва златните медали в републиканското първенство, а в предходните две години спечели бронзовите медали. “Етър” е и пръв и единствен носител на Купата на БФС, пръв носител на Купата на ПФЛ, три пъти е полуфиналист в турнира за Купата на България”, припомнят в обръщението си инициаторите.

“Настоящата 2014 г. е юбилейна за футболен клуб “Етър”. На 24 април се навършват 90 години от неговото създаване. По този знаменателен повод Инициативен комитет от най-известните футболни хора в града реши официално да Ви предложи да оглавите Организационен комитет, който да подготви тържественото честване на 90-годишнината. Инициативният комитет има идеи за комплекс от мероприятия, с които да бъде отбелязана тази годишнина”, завършва обръщението.

Под внесения документът стоят имената на доайените Петър Шатров, Донко Долмов, Джевдет Чаушев, от бившите футболисти на “Етър” Стефан Чакъров, Георги Велинов, Трифон Иванов, Бончо Генчев, Илиян Киряков, Георги Георгиев и Сашо Христов, от президента на “Етър” от 1991 г. Тошо Христов и треньора Стоян Петров, говорителя Ангел Ганцаров и представителите на Фенклуб “Етър” Венелин Русанов, Цветомир Бояджиев и Валентин Гитев.

Тагове:

КОМЕНТАРИ