geri4

Трима състезатели от региона, медалисти от големи първенства през 2009 г., получиха премии от държавата. На церемония на националния стадион “Васил Левски” министерството на физическото възпитание и спорта и тотото раздадоха парични награди на обща стойност 242 000 лв.

За първата олимпийска титла за България, която Гергана Баръмова спечели на олимпийските тихи игри в Китайско Тайпе, тя бе премирана с 3 000 лева. Награждаването й от спортното министерство бе причина тя да пропусне церемонията за Спортист на община Велико Търново.

За бронза от европейското първенство във Вилнюс Радослав Великов заслужи също 3 000 лева, които му връчи лично министър Свилен Нейков. Това му класиране го изведе до четвърто място в десетката на най-добрите състезатели на Българската федерация по борба за 2009 година.

Спечелилият бронзов медал от олимпийските тихи игри в Китайско Тайпе Пламен Дончев бе премиран с 1000 лева. Поощрени бяха и треньорите на двамата ни борци Симеон Щерев и Стойчо Христов.

Радослав Великов и Пламен Дончев бяха номинирани и в анкетата за Спортист на България. Руди събра 41 точки и е 26-ти, а Пламен заема 72-ро място.

Тагове:

КОМЕНТАРИ