Rali

Пламен Камбуров спечели и втория старт от тазгодишния планински шампионат по автомобилизъм. Победителят в първото за сезона състезание – „Българка”, спечели и изкачването към Петропавловския манастир.

36 пилоти стартираха в деветото издание на „Раховец Лясковец”. Трасето от стадиона в Лясковец до Петропавловския манастир, е едно от най-атрактивните и най-техничните в България и затова привлича все повече участници. Организатори бяха Автомобилната федерация на България, АСК „Етър Рейсинг Тим”, със съдействието на Общините Лясковец и Г. Оряховица и спонсори. До финала стигнаха 33-ма пилоти.

Победител стана Пламен Камбуров от АСК „ЛВ-Авто Рейсинг Тийм“ с Шкода Фабия PC, с общо време 6:05,572. В генералното класиране втори и трети са съответно Ивелин Йотков с БМВ Е30 и Искрен Веселинов с Хонда Сивик. Лясковчанинът Тодор Тодоров с VW Поло, който е автор на идеята за провеждането на рали-състезание в Лясковец, завърши втори в своя клас HC3 и шести в генералното класиране.

В отборното класиране първи е тимът на „Грийн Фокс Моторс“, втори и трети са АСК „Ефко Рейсинг Казанлък“ и АСК „Стара Загора“. При надпреварата за Купа „Лада“ и тази година имаше представител на нежния пол. Единствената дама, която за втора поредна година участва в състезанието, бе Виляна Дякова от Аксаково. Тя грабна първото място, а в генералното класиране се нареди на достойното 24-о място. На церемонията по награждаването кметът на община Лясковец д-р Гецова връчи на Виляна Дякова специална награда – почетен плакет със знака на Община Лясковец. Наградата бе дадена на единствената състезателка в надпреварата заради смелостта ѝ да се конкурира наравно с мъжете и да спечели първото място. Наградите – купи за първо, второ и трето място, шампанско и подарък моторно масло за призьорите в различните класове, връчиха двамата кметове на общините-организатори д-р Ивелина Гецова и инж. Добромир Добрев.

Тагове:

КОМЕНТАРИ