Световният и европейски вицешампион по канадска борба за юноши Пламен Димитров е спортист № 1 на Горна Оряховица за 2010 г. Състезателят на „Локо-96”, който има и бронзови медали от двете първенства и две държавни титли събра общо 350 точки в традиционната анкета, организирана от Спортно дружество „Локомотив”. Церемонията по награждаването се състоя в ресторанта на хотелски комплекс „Раховец”, където кмета на община Г. Оряховица инж. Йордан Михтиев награди спортистите с плакети. Пламен Димитров отдаде дължимото на треньорът си Цветан Гашевски и посвети приза за първото място на своя баща.

„Цветан е моят личен треньор и в по-голяма степен дължа успехите си на неговите наставления. Той обаче е неповторим, втори Гашевски няма да има. Аз искам да приличам на себе си. Няма лошо да ме сочат като поредния сериозен състезател, излязъл от световноизвестната горнооряховска школа, но нека се спрем дотук. Цветан е голям и като спортист, и като човек”, сподели Пламен Димитров.

Третата в световната купа по авиомоделизъм за юноши до 18 г. Марияна Савова е втора в тазгодишната класация за спортист на общината. 15-годишната състезателка на „Моделист” събра 125 точки. На трето място, на 5 точки след нея е Иван Николов. Представителят на клуба по силов трибой „Локо – Олимп” е четвърти на европейското първенство. Тримата призьори, чиято средна възраст е малко над 18 г. влязоха в историята, като най-младите състезатели окупирали тройката в анкетата. Самбистът Радослав Асенов, пети на европейското за младежи и първи у нас в категорията си е №4 в класацията. Бронзът от европейското първенство по канадска борба за мъже отреди пета позиция в анкетата за Стоян Големанов. Шестото място заемат акробатите от СК „Локомотив” Теодор Великов и Александра Сярова, които са с три златни медала в балансовата, темповата и смесената комбинации. Двукратната шампионка по лека атлетика и носителка на три бронзови медала Марина Димитрова е седма. Самбистът Мирослав Асенов с трети места на първенствата за мъже и младежи е осми. Даниел Големанов, който през сезона стана двукратен шампион по канадска борба за мъже е девети. Покрилият норматив за майстор на спорта по силов трибой и шампион на страната Пламен Крумов допълва десетката.

Присъствието на трима състезатели по канадска борба сред десетте най-добри осигури на наставника им и легенда в този спорт Цветан Гашевски признанието за треньор на годината.

За втора поредна година за отбор №1 бе определен мъжкият тим по хандбал на „Локомотив”. Горнооряховските хандбалисти пребориха тенис конкурентите си с третото място за купата на страната и четвъртото в шампионата. Играещият наставник на състава Галин Караджов получи приза за треньор на годината в колективните спортове.
Спортното дружество поощри и 19 млади спортисти от всички клубове, членуващи в него.Награди взеха: Христомира Поповска /бадминтон/, Николай Стоянов /борба/, Васил Рачев, Мария Калайджиева и Калина Калева /лека атлетика/, Денислав Лефтеров /тенис на корт/, Йордан Бораджиев и Християн Чолаков /хандбал/, Петър Мирчев /ръгби/, Борислава Никова /баскетбол/, Петър Иванов /канадска борба/, Михаел Костадинов/тенис на маса/, Мирослав Асенов /самбо/, Нелина Иванова /спортна акробатика/, Мартин Йорданов /футбол/, Иван Бузов /силов трибой/, Димитър Иванов /таекуондо/, Анжелика Големанова /самбо/ и Христина Савова /авиомоделизъм/.
На церемонията бяха почетени и дългогодишния деятели Иван Кожухаров и Александър Генчев, които бяха наградени с плакети за тяхната 70-годишнина.

Тагове:

КОМЕНТАРИ