IMG_2400

Въпрос към Венцислав Живков от “Титан”, който е и управител на великотърновския клон на “Титан – АС”, дали фирмата ще се ангажира да помага на “Етър” бе отправен от общински съветници по време на дискусията за удължаване с 5 г. на договора на “Титан” за Велико Търново.

 

Ето какво пише в. “Янтра ДНЕС” по темата:

 

“Половината великотърновски общински съветници се събраха на извънредна комисия в понеделник вечерта, за да дискутират да се удължи ли с пет години концесията на “Титан – АС” за боклука на старата столица. Заседанието на бюджетната, икономическата и комисията по устройство на територията започна в шеги и закачки и уличен жаргон за мъжкото достойнство и промяната му с възрастта, отношението на жените към него, както и за работоспособността на местните законотворци, коефициентът им на полезно действие и предстоящото трикратно увеличение на заплатите им.

Започнала шеговито, преминала в конструктивизъм, накрая дискусията се изроди в треторязряден цирк, когато се стигна до въпроса, ще се ангажира ли “Титан – АС”, имайки опита от годините, когато беше собственик на футболния гранд ЦСКА, финансово да подпомогне и “Етър”. Питането дойде от общинския съветник от ГЕРБ и председател на Управителния съвет на “Етър” Александър Нанков.

Думите му мигновено взривиха заместник-председателя на ОбС Румен Димитров, който обяви, че това е форма на рекет от типа “Дайте да дадем”, който не приема. Това моментално отприщи страстите у съветниците, а тонът се изостри до крясъци.

Всъщност събирането на трите водещи комисии във Великотърновския общински съвет беше по предложението на концесионера “Титан – АС”, договорът му за сметосъбирането и сметоизвозването във В. Търново от 15 септември 1999 г., който изтича на 15 септември т.г., да бъде удължен с още пет години, каквото право му дава Законът за концесиите.

Срещу петгодишното удължаване на договора за боклука от “Титан – АС” декларират инвестиция за 1,376 млн. лв. Ще купим четири чисто нови сметосъбиращи камиона, като всеки от тях е по 75 хил. евро, които ще заменят старите вече амортизирани специализирани автомобили. Отделно за две малки сметосъбиращи машини за тесните улички в Стария град ще инвестираме още 30 хил. евро, както и 20 хил. лева за два самосвала, поясни инвестиционните си намерения пред “Янтра ДНЕС” концесионерът.”

 

 

Венцислав Живков, управител на “Титан – АС”, клон Велико Търново:

– Г-н Живков, бихте ли поели ангажимент за финансово подпомагане на новия футболен клуб на Велико Търново “Етър”?

– Знаете, че нашата фирма е съпричастна към спорта. Допреди 6 месеца бяхме собственици на ЦСКА. Ние сме отворени към тази тема. Това е въпрос на разговори, но след приемането, че “Титан – АС” ще продължи да чисти Велико Търново през следващите 5 години. Склонни сме на разговори да подпомогнем футболен клуб “Етър” и да изясним кой какво иска и с какво фирмата може да бъде полезна. Нашата фирмена политика в градовете, където извършваме сметопочистването, е да помагаме на всички дейности, които се случват в самия град. Отворени сме за диалог.

Здравка МАСЛЯНКОВА,  “Янтра ДНЕС”

Тагове:

КОМЕНТАРИ