10866081_4853538512189_836648499591073538_o

Победителите при 6-годишните – Веселин Чамурков (в средата), Преслав Желязков (вдясно) и Слав Чамурков (вляво).

Шахматен празник за 38 деца от клуба направи в навечерието на Коледа ШК “Етър”. Второто издание на детския шахматен турнир бе в три възрастови групи – до 6, 8 и 10 години, като имаше и отделно класиране за момичета. Контролата за игра е 15 минути на състезател.

Най-любопитното бе, че сред участниците имаше цели пет двойки близнаци, повечето от които попаднаха сред призовите места.

При 6-годишните победител стана Веселин Чамурков, който спечели 5 победи в петте си партии. Той надигра и своя близнак Слав Чамурков, който е трети с 4 т., а със същия актив, но с по-добри показатели втори е Преслав Желязков. В шестицата влязоха още Радомир Коев, Виктор Венков и Момчил Коев с по 3 точки.

При 8-годишните очаквано победата спечели Никола Николов с актив от 5.5 точки от 6 партии, като взе пет победи и направи едно реми. Втори е Стилян Ангелов с 4 т., а четвърти неговият близнак Кристиан Ангелов със същия актив, като между тях е Борислав Ангелов.

Ерол Билялов стана първи при 10-годишните, като също има 5.5 т. и оглави и генералното класиране. Втори в тази възраст е Йордан Тошев, пред Емил Долчинков и Иво Гърбов, всички с по 4 точки.

Радост Радкова е с най-висок резултат сред момичетата – 4 точки, а по 3 имат Кристияна Тодорова и близначките Виктория и Александра Маринови.

За първенците в четирите отделни групи имаше купи, както и много предметни награди, осигурени от спонсорите Тремол ООД, Дентален център 1, Планета 98 ЕООД и Сладкарница Неделя. Мобилни телефони получиха първенците в двата пола Ерол Билялов и Радост Радкова. Имаше и 4 награди за най-добри начинаещи, които станаха притежание на Максим Кънчев, Юлиян Вълчев, Антон Стоев и Мирослав Шабарков.

КОМЕНТАРИ