ОФК “Павликени” стана шампион на “А” областните групи и се завърна триумфално в третия ешелон. Във финалния плейоф за званието областен шампион павликенчани като победители в северната част на групата срещнаха първенеца на юг “Левски” (Стражица). След като в първия маг го биха с 5:0 като гости в Стражица, на реванша пред 300 зрители те се наложиха с 3:0.

още в 3-ата минута Стилиян Иванов откри резултата с глава. Стражичани опитаха да се върнат в мача, но Петър Петров удари гредата. В 32- ата минута Мартин Кръстев проби по фланга и намери Стилиян Иванов, който покачи на 2:0. Веднага след това Денчо Шипкалиев направи преднината класическа, като отправи неспасяем диагонален удар. След почивката срещата се доиграваше, като пропуски имаше и пред двете врати.

Последният съдийски сигнал на реферката Галя Ечева ознаменува и крайния успех. Председателят на Зоналния съвет на БФС Георги Велинов поздрави първенците и даде купата на кмета на Павликени инж. Емануил Манолов, който е с основна заслуга за възраждането на футбола в града, за да я връчи на отбора.

“Завършва най-емоционалната година в новата история на павликенския футбол! Майсторството и сърцатата игра на момчетата от ОФК „Павликени” се увенча със заслужена награда и днес те са шампиони на областно ниво. През тази година вие бяхте нашата гордост и престиж, за нас беше радост да гледаме как разгромявате отбор след отбор и вървите нагоре в класирането. Вие доставихте незабравими моменти на запалянковците по трибуните и ме направихте истински щастлив, че предприех тази трудна стъпка да възстановя футболния отбор. Да знаете, че и през следващия сезон ще имате подкрепата на Община Павликени”, каза в словото си кметът инж. Емануил Манолов, като специално благодари на публиката за подкрепата на отбора през целия сезон и пожела още по-големи успехи наесен.

Тагове:

КОМЕНТАРИ