Милена Алексиева и Йордан Грозданов изтеглиха името на щастливеца.

Първокласникът Бен Валериев ще представя България на предстоящите Световни летни игри на Спешъл Олимпикс в Атина. 14 деца от Великотърновска област участваха в жребия, който трябваше да определи българския участник в игрите на бадминтон. Името на Бен Валериев, който е ученик в ОУ „Бачо Киро”, бе изтеглено от зам.-кмета на В. Търново Йордан Грозданов в Ресурсния център в присъствието на нотариус. Като резерви на Бен бяха изтеглени Младен Михайлов от ОУ „П. Р. Славейков” и Лехан Давидов от СОУ „Н. Катранов” (Свищов).

България получи общо 16 квоти за млади спортисти с интелектуални затруднения, които да участват в гръцката столица на състезанията по лека атлетика, бадминтон, боче, тенис на маса, плуване и за първи път езда. От “Спешъл Олимпикс България” са преценили, че във В. Търново има добре развит клуб по бадминтон и за това са ни дали квотата за този спорт, съобщи представителят на организацията Милена Алексиева.

“Тъй като във В. Търново има клуб по бадминтон, разчитаме на съвместно партньорство, за да го подготвят добре. Основен принцип при нас е тегеленето на жребий, за да има справедливост”, заяви Милена Алексиева. Освен нея в изборната комисия влязоха експертът по физическо възпитание и спорт към Регионалния инспекторат на образованието Красимир Узунов, общинският съветник Камен Алексиев и директорката на Ресурсния център Донка Дончева.

Ресурсният център обхваща над 360 деца. 14-те поставени в урната са избрани според физическите си качества и са получили разрешение от родителите си. От сега до започващите на 20 юни игри в Атина с Бен Валериев и резервите му ще работят треньори по бадминтон”, потвърди г-жа Дончева.

През 2007 г. на предишните Световни летни “Спешъл Олимпикс” игри в Шанхай старата столица бе представена от Цветелина Викторова. Тя спечели два сребърни медал на смесени двойки и на сингъл в тениса на маса.

Тагове:

КОМЕНТАРИ