Новият сезон на А група ще стартира на 20 юли с 14 отбора. Това стана ясно след проведеното заседание на Изпълкома към Българския футболен съюз. През сезон 2013/2014 от елита ще изпаднат 4 тима, а ще влязат два нови. В програмата са предвидени да се изиграят 38 кръга, ще има и плейофи.

Всички отбори от А група взимат лиценз. 12-те отбора, които играха в А група и през миналия сезон получиха лиценз и за следващата кампания. Новината съобщи президентът на футболния съюз Борислав Михайлов.

Шефът на родния футбол добави: „Отборите, които влизат от Б група имат срок до 10 юни. Те са стабилни финансово, а ако не могат да играят на техните стадиони, трябва да заявят друго съоръжение. Нефтохимик може да играе на Лазур или в Несебър. Любимец, ако не получи лиценз за своя стадион, най-вероятно ще играе в Сливен.”

Отборите от единната Б група вече ще трябва да залагат на четирима свои юноши по време първенството във втория ешелон. Това стана ясно след днешното заседание на Изпълкома на БФС.

Досега правилото беше за двама представители от формациите до 21-годишна възраст на съответните клубове, които бяха длъжни да играят минимум по 45 минути. Съгласно новото решение тези състезатели стават трима, като се добавя и още един, който трябва да остане на терена през всичките 90 минути.

Българският футболен съюз е продал телевизионните права за А група и турнира за Купата на България на фирмата „Футбол Про Медиа“ срещу почти 15 милиона лева. Точната сума е 14 милиона и 700 хиляди. Това прави средно по около 5 милиона на сезон.

КОМЕНТАРИ