IMG_8214

Двубоят с “Бдин” бе под № 150 за капитана на “виолетовите” Мариян Генов с настоящия си отбор в “Б” група. В солидната визитка на Мъри има още 80 мача във втория ешелон с ФК “Етър” и “Видима-Раковски”, а заедно със срещите в третодивизионния “Сиконко” (Климентово) активът му е близо 300 мача и над 80 гола.

Половината от тях – 150, той изигра с екипа на “Етър 1924”, като отбеляза юбилея си с 41-ияв сметката си гол. Преди мача Генов бе почетен от клуба, като получи футболна статуетка, връчена му от изпълнителния директор Стефан Атанасов.

От екипа на “Велико Търново спорт” Мариян Генов получи грамота и подарък с пожелания да продължи да бъде двигател в играта на тима. 

Copy of IMG_8216

Благой Кръстанов – треньор на “Бдин”:

“Мачът бе под средното ниво за “Б” група. За нашия отбор не съм и очаквал нещо повече по простата причина, че са се готвили за “В” група. Изведнъж им излиза шанс за професионалния футбол. Захлупиха ни страшно много административни проблеми, лицензиране… Конкретно за мача ­ доволен съм от точката и от хъса, който показаха. До 15-ата минута нашите не знаеха къде се намират, ако бях ги питал къде се играе мачът и коя дата сме, нямаше да могат да ми кажат. Но етърци дадоха възможност на “Бдин” да се окопити. Юнаците се бориха, доколкото имат сили. Можехме и да победим “Етър”, който сам си направи мача труден”.

Copy of IMG_8235

 

Николай Арнаудов – треньор на “Етър”:

– ­ Коментарът ви за мача?

– ­ Говорехме да не се подценява “Бдин”, а стана точно това. Имахме надмощие само първите 15 минути, успокоихме се след гола и всичко си дойде на мястото. Като са отпуснати, трудно е да се стегнат. Противникът игра организирано и нямаше пространства за нашите играчи. Имахме положения, но допуснахме и техни атаки, от които получихме два гола. В крайна сметка можеше и да загубим.

– ­ Защо допуснахте това подценяване?

– ­ И да го говорим треньорите, играчите си имат съвсем друго мислене, казвам го от собствен опит. Така че случва се, но дано да им е обица на ухото.

– ­ Но след 1:2 имаше достатъчно време да обърнат мача, защо “Етър” не го направи?

– ­ Защото започнаха еднотипно да сипят топката пред вратата. Бързаха и ги водеше емоцията


Любопитно:

Делегатът на мача определено не беше на кадем… Още при появата си на стадиона той призна, че идва за втори път, като първият е бил на мача “Етър” “Видима” в началото на миналия сезон. Срещата тогава завърши 2:2. Въпреки всички прогнози, получи се точно същият резултат

Жълто-сините клубни цветове на “Бдин” доста напомнят тези на “БАТЕ” (Борисов). С неоправдалите се призиви да не се подценява съперника мачът “Етър” “Бдин” пък напомни на този в Ловеч няколко дни по-рано

Тагове:

КОМЕНТАРИ