stadion-Gancho-Panov-Pavlikeni

1 061 758 лв. без ДДС отпуска МРРБ за ремонт и реконструкция на лекоатлетическата писта на стадион „Ганчо Панов“ в Павликени. Това стана ясно, след като кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството два договора за финансиране чрез Инвестиционната програма за общински проекти от националния бюджет за 2024 г.

Предвижда се реконструкция на кръговата лекоатлетическа писта – изграждане на четири коридора, всеки от които с широчина 1,22 м, като настилката ще е система от синтетична настилка 13 мм, положена върху асфалтова основа, която ще замени сегашната настилка от шамот. На пистата ще бъде изградена отводнителна система, която да осигурява отвеждането на дъждовна вода.

Обновяването на пистата ще бъде от огромна полза за лекоатлетите в нашата община. За краткото си съществуване от 2022 г. Спортният клуб по лека атлетика „Йордан Петров-Графа” набра популярност и желаещите да се включат в тренировките се увеличава. В клуба се обучават 53 деца на възраст от 6 до 15 години, като най-голям брой е групата на децата от 5 до 8 годишна възраст – 28 спортисти. През миналата година състезатели от клуба спечелиха 6 златни, 7 сребърни и 5 бронзови медала от различни състезания. Поради лошото състояние на лекоатлетическата писта, лекоатлетите не могат оптимално да спортуват на нея.

Създаването на необходимите условия за системно практикуване на физически упражнения и спорт на открито, както и повишаването на спортната ангажираност и активност на жителите е приоритетно направление от социалната политика на община Павликени.

Тагове:

КОМЕНТАРИ