Футболистите на "Берое" често получаваха удобни възможности за гол

Играчите на "Берое" често получаваха удобни възможности за гол

Футболистите на “Етър” получиха шестица в днешната си контрола срещу елитния “Берое” в Стара Загора. За съжаление това не е оценка за играта на “виолетовите”, а броят на головете, които допуснаха. Мрежата на домакините пък остана суха, за да изглежда резултатът още по-срамен: 6:0.

Тревожното за великотърновския футбол не е резултатът. По-скоро фактът, че състезателите на “Етър” изглеждаха така, все едно са дошли колкото да отбият номера, без да имат желание да се напънат и да покажат стойностна игра. През първото полувреме в състава на “виолетовите” имаше само един футболист, който сме свикнали да наблюдаваме като титуляр през този сезон, но показаното през втората част бе същото, въпреки че се появиха няколко от основните фигури в тима. Дори тогава паднаха двойно повече голове.

Положителното е включването на Ивайло Петев. Той се отличаваше с желанието си за игра и постоянно бе дразнител за защитата на “Берое”. Още в 1-та минута отправи много хубав далечен удар, който бе избит от вратаря. Май това си остана и единствената сериозна опасност, създадена от гостите.

Иначе домакините поведоха още във 2-та минута чрез Захари Димитров. Интересното е, че около 30 секунди преди това Карканджиу бе спасил дузпа, бита от Паргов. До края на първата част Димитров се разписа още веднъж – в 37-та минута.

През второто полувреме старозагорци набутаха нови 4 гола за 25 минути, като Захари Димитров оформи хеттрик, Хаджииванов вкара на два пъти, а едно попадение добави Тодоров. При 6:0 местният съдия Рашков даде край на мача, а публиката на домакините се разотиде с мисълта, че Велико Търново има един слаб отбор.

Следващата проверка на “виолетовите” е в петък срещу “Светкавица” в Търговище. И там резултатът не е толкова важен, проблемът е къде е играта от вторите полувремена срещу “Академик” и “Чавдар”…

Съставът на “Етър 1924”: Марко Карканджиу, Димитър Димитров, Марин Стефанов, Тихомир Антонов, Пламен Ангелов, Ивайло Петев, Пламен Иванов, Антоний Балъков, Сезгин Али, Димитър Кушев, Николай Съботинов (Мариян Генов, Румен Иванов, Йордан Петров, Тодорин Димитров, Мартин Иванов).

Тагове:

КОМЕНТАРИ