Ангел Червенков присъства на откриването на "Спортно Търново".

С футболен турнир днес официално бяха открити трите терена с изкуствена настилка, които представляват първата част от изграждащия се комплекс „Спортно Търново”. Осем отбора ще играят днес и утре за купа „Тюламор Дю”, като победителят ще получи кашон от марковото уиски.

В съставите на участващите тимове могат да се наблюдават познати имена като Николай Съботинов, Свилен Василев, Ивайло Димитров, Станимир Палев и др. На откриването пък присъстваха Ангел Червенков и зам.-кметът Йордан Грозданов. Днес са мачовете в двете групи, а утре полуфиналите и финалът, който започва в 11 ч.

В отборите могат да се видят много познати на футболните фенове имена.

Основен инвеститор в съоръжението е компанията „ЕП Комерс” на бизнесмените Красимир Калчев, Георги Матев и Иван Стоянов, а освен футболните терени ще има зали за други видове спорт, фитнес, тенис и заведения за хранене, разположени на три нива, заедно със съблекални и бани.

Единият от инвеститорите Красимир Калчев сподели за „Велико Търново спорт”, че до 15 ноември ще може да се играе безплатно футбол на трите игрища, две от които са с размери 20 на 40 метра, а третото е от типа „мултиспорт” – 35 на 18 метра. По-нататък за желаещите да играят ще има минимална такса.

Терените разполагат с осветление, така че ранното стъмване няма да бъде проблем. Новият комплекс, който със сигурност ще внесе много свежест в спортния живот на старата столица, се намира на улица „36-та” (вдясно след автогара-Запад, в близост до завода „Екстрапак”).

Здравите битки започнаха от самото начало.

Тагове: ,

КОМЕНТАРИ