1280-840-stadion-v-elena

“Чумерна” най-после се завърна на обновения си стадион в гр. Елена, който бе открит след близо 15-месечно прекъсваане на футболните срещи пред еленска публика. През цялото това време тимът игра като гост, но вече поема домакинството всяка седмица на градския стадион до 20 май.

Теренът е оборудван и с компютърна система за поливане на затревената площ. В съседство има помощно игрище, което се използва за тренировки. Модерният спортен комплекс, освен изцяло обновения стадион, включва комбинирано игрище за волейбол и баскетбол, тенис на корт, зала по борба с парна баня, лекоатлетическа писта, изцяло обновени съблекални и помещения за състезатели и помощен персонал. До спортния комплекс се намира обновена детска площадка за игри и забавления за най-малките.

Чудесните условия за спорт, развлечения и игри за всички възрасти в малкия град станаха възможни благодарение на реализираните два проекта на община Елена по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 за близо 6 300 000  лв.

Домакините обаче не успяха да зарадват привържениците си с победа и отстъпиха с 1:2 на “Лозен” (Сухиндол). Атанас Ингилизев бе точен в 35-ата минута за 0:1, но в 60-ата минута Боян Борисов изравни. Ремито се запази чак до 89-ата минута, когато Петър Антонов задържа с ръце съперник в наказателното поле и реферът отсъди дузпа, превърната в гол от Мартин Йорданов за 1:2.

“А” областна група, 10 кръг:

Изгрев 93 – Левски (Стражица) 2:3
Чумерна – Лозен(Сухиндол) 1:2
Ресен 2012 – Левски (Лясковец) 3:0
Лато (Алеково) – Земеделец 2:1
Янтра (ПТ) – Ботев (Дебелец) 2:0

Тагове:

КОМЕНТАРИ