IMG_8611

Велико Търново загуби един от най-големите футболисти и треньори в историята на „Етър”. На 82-годишна възраст днес по обяд почина Петър Хараламбиев.

Той е роден на 10 януари 1936 г. в Плачковци. Започва да играе футбол първо в „Динамо“ (Габрово), като става голмайстор на тима с 13 гола. Като войник играе във военния отбор на В. Търново и през 1957 г. заедно с още няколко човека правят сборен отбор и през април възстановяват името „Етър“, с който участва и в паметния мач с елиминирането на ЦДНА. Бележи уникални и решаващи голове за великотърновския тим.

През лятото на 1960 г. отива в „Левски“, където играе заедно с легенди като Гунди и Патрата. Две години е в „Септември“, с който става голмайстор на Северната „Б“ група. Връща се отново в любимия „Етър“, в който играе до 1969 г.

Дълги години е бил треньор в Попово, Елена, Севлиево, Трявна, Дряново, но най-вече във великотърновския „Етър“, в който дава път във футбола на редица футболисти.

Изключително всеотдаен и скромен, Петър Хараламбиев се радваше на огромно уважение от ред състезатели, които благодарение на него направиха кариера във футбола. Преди две години за 80-ия си юбилей Петър Хараламбиев бе удостоен със Старопрестолна грамота, часовник и златна значка на Община Велико Търново.

Погребението ще бъде в сряда, 1 август, от 12:00 ч. в Гробищния парк във Велико Търново.

„Велико Търново спорт” изразява своите съболезнования на близките на Петър Хараламбиев.

Сбогом, г-н Хараламбиев! Името ти винаги ще бъде помнено от всички, които обичат „Етър”!

 

Тагове:

КОМЕНТАРИ