121

Дни след домакинската загубата от “Етър” ръководството на “Ботев” (Вр) взе решение да се раздели с треньорския тандем Николай Тодоров и Георги Станков. Основният мотив за този ход е отстъплението от първото място в класирането на Северозападната “В” група и пропуснатия шанс за завръщане в професионалния футбол.

„Когато поехме ръководството на клуба, бе ясно, че съперникът от Велико Търново има 14 сигурни победи и само успех в директния мач ще ни гарантира първото място“, обясни председателят на УС на Ботев (Вр) Калин Каменов.

„За съжаление това не се случи, а още по-неприятното, е че в голяма част от мачовете тази пролет на терена не се видяха така желаните от мен, ръководството и феновете Ботевска воля и Ботевски дух. За това благодарим на Тодоров и Станков за свършената работа и сме решени да потърсим промяна. Вярвам, че тя ще е за добро“, допълни Каменов.

До края на шампионата тимът ще бъде воден от спортния директор Димитър Мутафов и легендата на врачанския футбол Тодор Гарев. Мутафов има опит като треньор в тимовете на “Чепинец” (Велинград) и “Сливнишки герой” (Сливница). Той ще бъде начело, докато се водят преговорите за нов наставник, от когото ще се очаква да предложи дългосрочна стратегия за развитие на първия отбор и школата.

КОМЕНТАРИ