img_0587

Glory Glory Man United

Около 70 верни фена на “Манчестър Юнайтед” се събраха за основаването на великотърновския фенклуб на “червените дяволи”. Многообразието на привържениците бе изключително – от деца до мъже с побелели коси, а приятна изненада за всички бе и присъствието на няколко дами. На събирането в Интерхотела присъстваше централното ръководство на българския фенклуб на “Юнайтед”, както и култовия фен от Свищов Манчестър Здравков Юнайтед. Водещ на събитието бе местният координатор на организацията Емил Йорданов – DJ Емо, който започна с призив да има респект и уважение към феновете на другите отбори.

На срещата бяха взети няколко важни решения, свързани с първите стъпки на великотърновския фенклуб. Бе избрано мястото, където привържениците ще гледат заедно мачовете на “Юнайтед”, а именно “Сами’с бар”. Още тази неделя те ще се съберат да гледат гостуването на “червените дяволи” срещу “Хъл Сити”, като сбирката е в 17:00 пред пощата. Също така бяха обсъдени идеи, свързани с благотворителна дейност, които ще имат реализация около 1 юни – денят на детето. Представителите на централното ръководство пък разясниха, че ако се съберат 100 човека от цяла България, които да плащат годишна вноска от 35 паунда, “Манчестър Юнайтед” ще признае българския фенклуб за официален. След като това стане, ще има редица преференции, като например получаване на билети за мачовете на тима. Софиянци бяха изключително изненадани от големия интерес, тъй като имат опит от учредяване на клонове на организацията в много други градове и не очакваха такова масирано присъствие на фенове.

img_0600

Манчестър Здравков Юнайтед не сдържа емоциите, когато говори за любимия тим. До него е организаторът на местния фенклуб Емил Йорданов.

За финал на продължилата около 3 часа среща Манчестър Здравков Юнайтед, който за първи път се включва във фенска структура на любимия тим, подари на новосформираната организация изключително ценен документ. Това бе свидетелството от църквата, че е приел православната вяра и е получил новото си име – името, което българският съд все още отказва да му признае.

Вноската за членство във великотърновския фенклуб е само 30 лева на година, като записалите се получават членска карта и тениска с емблемата на тима.

d181d0b6d184d0b1

Бъдещата звезда на "Юнайтед"?

Тагове:

КОМЕНТАРИ