IMG_8251
Номинациите за Спортист на годината на Велико Търново се приемат до 30 ноември в Общината, съобщи спортният експерт Георги Давидов. С право да бъдат номинирани са всички състезатели от спортните клубове на територията на община В. Търново. Те ще бъдат наградени в категориите: „Спортист на годината”- мъже и жени, юноши и девойки и „Треньор на годината”, като трябва да бъдат посочени успехите и мотивите за съответната номинация.

Според правилата в статута за 2017 година наградените ще бъдат разпределени по следния начин: в категория мъже и жени и юноши и девойки – по 7 състезатели, а Треньорът на годината ще е един. Представителите на спортните клубове трябва да адресират предложенията си до кмета Даниел Панов и да ги внесат в Общината. Предложенията ще бъдат обобщени и подготвени в анкетен вид за гласуване от спортните експерти Георги Давидов и Йордан Дурчев.

Право на глас ще имат представители на Постоянната комисия по спорта, туризма, децата и младежта при Великотърновския общински съвет, по един журналист от местните медии, както и спортните експерти в общинската администрация.

Призьорите ще получат грамоти, статуетки и парични премии. Победителят при мъжете и жените взема 600 лева, подгласниците му съответно 500 и 400 лв. Класираните между четвърто и седмо място получават по 300 лева. Спортист №1 при юношите и девойките ще бъде стимулиран с 400 лева, подгласниците му съответно с 300 и 200 лв. Заелите местата между четвърто и седмо получават по 180 лева. Премията за Треньор на годината е 300 лева. Очаква се церемонията по награждаването да се проведе в средата на декември.

КОМЕНТАРИ