Etar-deca

Осем отбора от областта, съставени от играчи, родени след 1 януари 2002 г., ще спорят за купата M&BM. Поредното издание на турнира ще се проведе днес и утре в Горна Оряховица. Надпреварата е посветена на празника на града, съобщи генералният секретар на Асоциацията на българските футболисти Георги Бойчев.

Изтегленият жребий събра в първа група домакините от „Локомотив” (Г. Оряховица), „Академик” (Свищов), „Чумерна” (Елена) и „Янтра” (П. Тръмбеш). Във втора група са „Етър”, „Аркус” (Лясковец), „Левски” (Стражица) и ОФК „Павликени”. Съперниците ще мерят сили всеки срещу всеки в групите, като срещите са от две части по 25 минути, а на терена са едновременно 8 полеви играчи и един вратар.

Мачовете започнаха тази сутрин от 9:00 ч. на стадион „Локомотив” с двубоите „Локо” – „Янтра”, „Етър” – „Аркус”, „Академик” – „Чумерна” и Левски” – ОФК „Павликени”. Следобед победителите в тях ще определят първенците в групите, а победените третите отбори.

В петък от 9 ч. е мачът за 7-8 място, който ще противопостави последните тимове в двете групи. Финалът между първенците на групите е от 11:45 ч. По традиция всички отбори ще получат пълна екипировка и топки, независимо от класирането. Предвидени са много индивидуални награди. Спонсорът на турнира Павел Петров през декември миналата година дари по 10 000 лева допълнително на първите три тима в крайното подреждане – „Локо” (ГО), „Етър” и „Академик”. Какво ще направи сега, ще стане ясно по време на награждаването, което започва около 12:30 ч.

КОМЕНТАРИ