Осeм детски отбора от областта влизат от понеделник в спор за първото място в поредната ежегодна надпревара за купата M&BM. Турнирът има своето поредно издание във Велико Търново, като тази година е за футболисти, родени през 2001 г.

Отборите са съставени от шест полеви играчи плюс вратар, като в груповата фаза ще играят в две части по 15 минути, а на финалите – в две по 20. Първата фаза е на 2 декемеври в ДКС „Васил Левски”, а финалната – във вторник.

В първа група попаднаха „Локомотив” (ГО), „Левски” (Стражица), „Изгрев” (Царевец) и „Павликени”, а във втора – „Етър”, „Академик” (Свищов), „Янтра” (П. Тръмбеш) и „Аркус” (Лясковец).

Мачовете започват от 9:00 ч. с двубоя „Локо” (ГО) – „Павликени”. Етърци стартират от 11:15 ч. срещу „Янтра” (ПТ), следобяд от 15:00 ч. играят с „Академик”, а от 17:15 ч. срещу „Аркус”.

Във вторник от 9 ч. е мачът за 7-8 място, от 9:55 ч. за 5-6, от 10:50 ч. за 3-4, а големият финал започва от 11:45, като веднага след него е и тържественото награждаване. За него е поканен легендата Христо Стоичков, но все още не е ясно дали е приел поканата да награди победителите във Велико Търново.

КОМЕНТАРИ