12-2

Общинският турнир по футбол в Павликени от следващата година ще носи името “Трифон Иванов“. Това обяви кметът инж. Емануил Манолов при откриването на тазгодишното издание в Спортната зала в града. Съгласие за именуването дадоха общинските съветници на последното заседание на ОбС, когато бе приет спортният календар за 2017 г. Одобрение за идеята е получено и от Българския футболен съюз.

На откриването в Павликени присъстваха и председателят на Зоналния съвет на БФС Бончо Генчев и председателят на Дисциплинарната комисия към ЗС на БФС Велико Търново Петко Павлов.

Мажоретният състав при СУ „Бачо Киро“ откри церемонията. В продължение на една минута цялата зала на крака аплодира успехите на Трифон Иванов в българския футбол. През 2016 г. легендата от САЩ ’94 посмъртно беше обявен за почетен гражднин на Павликени.

Първи в надпреварата играха миналогодишният шампион – “Червен динамит” срещу “Медиана”, като мачът завърши 5:3.

Общо 14 отбора участват в зимния турнир по футбол, организиран от Община Павликени. Отборите са разделени в три групи, а всички мачове се провеждат в Спортна зала „Йордан Петров- Графа“.

В своето слово кметът инж. Манолов обяви, че общинска администрация е внесла два проекта за ремонт на залата и очаква до следващото издание, подовата настилка да е подменена с нова. Две топки за футзал подари на организаторите от името на БФС Бончо Генчев, който пожела здраве на футболистите и успех в мачовете.

250 лв и купа е наградата за отборът победител. Вторият в класирането ще получи 150лева и купа, а наградата за третия отбор е 100 лева и купа. Предвидени са и шест индивидуални награди – за най-млад играч, за най-възрастен играч, за голмайстор на турнира, за най-красив гол, за най-коректен играч и за девойка участник. Всеки от тях ще получи по 30 лева, статуетка и грамота.

Груповата фаза на турнира ще приключи на 16 декември, полуфиналите са на 27 декември, а финалът и закриването на турнира – на 29 декември.

Тагове:

КОМЕНТАРИ