Финансова проверка в ПФК “Етър 1924” АД поискаха и гласуваха съветниците на днешната сесия на Общинския съвет във В. Търново. Това стана, след като за първи път, откакто съществува от 11 години, “Етър 1924″ не изпрати задължителния отчет за приходите и разходите през м.г. Така за сесията съветниците не получиха информация за баланса на смесеното дружество, в което Общината е съакционер с 34 %. След идването на власт на турските собственици секна каквато и да е отчетна документация в посока към Общината. Лично кметът Даниел Панов на няколко пъти изисква информация за приходите и разходите, но не получи такава.

Искането да бъде направена проверка на акционерното дружество внесе Румен Димитров и то бе прието с 19 гласа „за”. Димитров успя да влезе в кратък спор и с финансиста на Общината Мариян Маринов, който обясни, че дори когато е бил част от Съвета на директорите на „Етър 1924″АД и настоявал за финансов отчет, не го е получил. Румен Димитров извади справка от Търговския регистър с дата 28 май т.г., според която Маринов продължава да е част от Съвета на директорите.

Неотдавна Фейзи Илханлъ заяви пред “Дарик радио В. Търново” чрез своя посредник Радин Хаджиев, че няма намерение повече да се връща в България, а за останалото “да му мисли общината”.

Тагове:

КОМЕНТАРИ