sport-klub-karate

Нов спортен клуб, който развива карате до, бе регистриран във Велико Търново. Николай Лесичков е председател на Управителния съвет и старши треньор на Карате клуб „Етър“. Клубът развива дейността си с над 30 деца в зала на ул. „Ниш“. На този етап се разчита на десет състезатели – медалисти от международни турнири и национални първенства като част от Карате клуб „Калоян“, под ръководството на Николай Лесичков.

„От дете обичам „Етър“ и съм свързан с клуба, така че изборът ми на име нямаше как да е друг. Целта ми е да развия състезатели, които да постигнат сериозни международни успехи. При мен тренират Борислав Благоев и Дария Мартинова, които са най-добрите деца на ката в България до 8 години“, коментира Николай Лесичков, който наскоро завърши семестриално НСА „В. Левски“. За клуба са поръчани анцузи JOMA като на футболния „Етър“, предстои да бъде закупен и брандиран микробус.

Преди броени дни треньорът и състезателите му Амира Абулибде и Младен Тодоров участваха на 11-ото Световно първенство по карате, стил шотокан в Истанбул. Състезанието събра 1300 участници от 30 държави. Николай Лесичков стана отборен шампион с двама партньори от клуб „Петромакс“ на кумите във възрастовата група 35-40 години.

Амира е пета при момичетата до 14 години на кумите в категория -55 кг, а Младен е седми в същата категория при джуниори.

Тагове:

КОМЕНТАРИ