Кандидатът за кмет на Велико Търново Николай Илчев застана зад подетата от Фенклуб „Етър” кауза за спасяване на терена на старото военно училище и създаване на подходящи условия за подрастващите футболисти на Велико Търново.
Днес той оповести декларация, в която се казва следното:

Декларация в подкрепа на фенклуб „Етър” от Николай Илчев, кандидат за кмет на Велико Търново
Открито и явно подкрепям подетата кауза от членовете на фенклуб „Етър” в защита на Детско-юношеската школа на клуба, засега с намерения, но след това и с дела.
В началото на октомври ще стартира първият етап на проект „Подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води на територията на община Велико Търново”. Той предвижда изграждане и реконструкция на водопроводи и канализационни мрежи на територията на града.
Предвидените строителни работи в район „Старо военно училище” ще унищожат единствения в града футболен терен, на който към момента се провеждат пълноценни тренировки на деца и юноши. Липсата на спортни съоръжения е голям проблем за града, а съсипването на спортната база би било индиректно унищожаване на спортните амбиции на нашите деца.
Затова заедно не бива да допускаме разкопаването на терена.
В моите идеи за развитието на Велико Търново съм предвидил изграждането на нови спортни бази и съоръжения, защото съм сигурен, че за всеки европейски град е задължително да осигури на своите деца модерно и функционално място за спорт.
Категорично заставам зад позицията, че е наложително проектът да бъде спешно преразгледан и да бъде взето най-доброто решение за всички великотърновци и особено за нашите деца.”

Тагове:

КОМЕНТАРИ