IMG_2034

Адвокат Николай Илчев (посмъртно), проф. Михаил Харалампиев и доц. Владимир Попов бяха утвърдени за почетни граждани на Велико Търново. Връчването на отличията бе на официална церемония в МДТ „Константин Кисимов“. На нея присъстваха вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова, народни представители, кметът на В. Търново Даниел Панов, президентът на “Етър” и председател на комисията за младежта и спорта Деян Куздов, представители на държавни и образователни институции, дипломати и др. Председателят на местния парламент Венцислав Спирдонов представи решението за удостояване със званието на новите почетни граждани.

Номинацията на адв. Николай Илчев беше издигната от ФК „Етър“, както и после от СКП „Царевец“, от Инициативен комитет по издигане на паметник на ген. Сава Муткуров и Фондация „Дикси джаз фест“. Отличието получиха съпругата му Галя Илиева и двамата му сина. „Благодаря на гражданите, които издигнаха номинацията на Николай за почетен гражданин, на неговите колеги общински съветници и на кмета Даниел Панов. Николай имаше мисията да бъде умиротворител и носеше това нещо в себе си, да бъде балансьор и мисля, че до края на дните си беше такъв. Той имаше прекрасна усмивка и бих искала да го запомните с нея“, сподели Галя Илиева.

Наградата „Велико Търново“ пък получиха известният лекоатлет, основател на СК “Атлетик-91” и основен двигател на Международния крос “Ивайло” Владимир Пановски и хореографът на ДЮФА „Българче“ Петър Петров.

Владимир Пановски има особена заслуга за провеждането и организацията на Международния крос „Ивайло“. Също така със собствен труд създаде т. нар. „Горски стадион“ между кварталите „Бузлуджа“ и „Чолаковци“, където много хора могат да спортуват или да се разхождат сред природата. „Всичко, което правя го създавам с двете си ръце. Дай Боже да имам здраве и сили да продължавам да правя това, което обичам“, заяви след награждаването Владимир Пановски.

Тагове:

КОМЕНТАРИ