Трима нови играчи дойдоха днес в „Етър” и направиха първа тренировка с тима. Най-класното име от тях е на немския нападател Бакари Диаките, който има сериозен стаж във Втора Бундеслига с отборите на „Айнтрахт”, „Майнц 05” и „Веен”.

Диаките е на 31 години (роден е на 9 ноември 1980 г. във Франкфурт) и е от малийски произход. Юноша е на „Айнтрахт” и на „Бохум”, а после играе в холандския „Граафшап”, „Айнтрахт” (Франкфурт), „Веен”, „Майнц 05”, „Кобленц”, отново „Веен”, „Франкфурт” и накрая в иранския „Фоолад”. В националния отбор на Мали има 9 мача, в които е вкарал 6 гола. Висок е 180 см и тежи 75 кг.

http://www.bakary-diakite.com/

Второто име е на сърбина Ненад Филипович, който е вратар. Висок е 191 см и тежи 83 кг. Роден е на 24 април 1987 г. в Ушице (бивша Югославия). 25-годишният Филипович също е играл в добри отбори – започва в „Банат”, след което пази за унгарските „Фехервар” (2008 г., 21 мача за първия отбор) и „МТК Будапеща” (2010 г., 9 мача в първия отбор), след което се връща в Сърбия и пази за ФК „Рад” и „Телеоптик”, който е вторият отбор на „Партизан” (Белград).

Най-млад е третият играч – босненецът Милован Новакович, който е само на 18 години (роден е на 30 юни 1994 г.). Той е нападател и започва в „Козара”, после играе във Висшата лига на Босна и Херцеговина, където е бил в „Нова градишка” и елитния „Сараево”.

И тримата футболисти засега са само на проби, като през следващата седмица ще тренират с „виолетовите”. Вероятно ще бъде организирана и контрола, в която старши треньорът Цанко Цветанов да може да види качествата им.

Тагове:

КОМЕНТАРИ