Апелативната комисия към БФС редуцира наложените от Дисциплинарната комисия санкции на Николай Петров от „Етър” и Мирослав Миндев от „Сливен”. Двамата бяха наказани общо за по 5 мача, като по 1 мач получиха заради червените си картони в 93-ата минута, а още по 4 срещи отнесоха заради доклада на пловдивския делегат Павел Делчев, който описал „удари в главата но противника”. 4 мача отнесе и резервният вратар на етърци Венцислав Димитров.

Още след мача от „Етър” обявиха, че ще обжалват санкцията пред Апелативна комисия, като ще приложат и видеозапис от мача, на който се вижда, че няма такива действия от страна на Петров. От „Сливен” също пуснаха жалба за наказанието на Мирослав Миндев.

Вчера Апелативната комисия на БФС уважи частично жалбите на „воеводите“ и „болярите“ и намали наказанието на Мирослав Миндев и Николай Петров от общо пет на три срещи. Глобите остават, каквито са наложени от Дисциплинарната комисия – по 500 лева на двата клуба и за двамата футболисти, а решенията са окончателни и не подлежат на обжалване.

И тримата вече изтърпяха по един двубой от наказанията си. Така Николай Петров, който пропусна мача с „Ботев” (Пд), ще почива още при служебната победа над „Доростол” и в гостуването на „Добруджа” на 7 април и се завръща за дербито “Етър” – “Любимец” на 14-и т.м.

Пълното решение:

Апелативната комисия след като се запозна с жалбите на ПФК ПФК “Етър-1924” – гр. Велико Търново и ОФК “Сливен-2000” – гр. Сливен срещу решение на Дисциплинарната комисия от 20.03.2012г. и доказателствата по преписката,

Р Е Ш И:

УВАЖАВА частично жалбата на ПФК “ЕТЪР-1924” АД и намалява наказанието, наложено по доклад, на НИКОЛАЙ ВАЛЕРИЕВ ПЕТРОВ от четири срещи на две срещи, при условията на чл.16 от ДП на БФС. По отношение на глобата потвърждава решението на ДК.

УВАЖАВА частично жалбата на ОФК “Сливен-2000” и намалява наказанието, наложено по доклад, на МИРОСЛАВ АТАНАСОВ МИНДЕВ от четири срещи на две срещи, при условията на чл.16 от ДП на БФС. По отношение на глобата потвърждава решението на ДК.

Решенията са окончателни и не подлежат на обжалване на основание чл.28 от Правилника за организация и дейността на Апелативна комисия на БФС.

Тагове:

КОМЕНТАРИ