sport-Atletika-2012

С много настроение отпразнува 10 години от създаването си СК „Атлетика 2012“. Тържеството се проведе в спортния дом на клуба – закритата лекоатлетическа писта на стадион „Ивайло“. Президентът и старши треньор на клуба Людмила Георгиева, нейните състезатели, подкрепени от родителите си, подготвиха празничната трапеза. Събитието започна с кратък анализ на изминалата състезателна година и ретроспекция на историята на клуба. За тези десет години „Атлатика 2012“ се утвърди като водещ клуб, а състезателите му спечелиха над 50 медала от национални шампионати, както и много други от турнири. Под ръководството на висококвалифицираните си треньори Иван Пенков и Людмила Георгиева в различните сектори на пистата се изявиха Пламен Гезенчов, Дориана Къндева, Дияна Консулова, Мартин Петров, Габриела Пенчева, Йоана Цончева, Христина Бурмова, Станислав Рашков, Светослав Ботев…

През отминаващата 2022 г. спортистите от клуба Давид Добрев, Станислав Рашков, Сияна Колева и Димитър Стойчев завоюваха девет отличия от държавни първенства и други 60 от кросове и турнири в страната. Станислав Рашков покри норматив и участва на Балканиада за юноши в Белград.

„Започнахме от нулата, но през годините изградихме и развихме престижа на „Атлетика 2012“. Смятам, че положихме здрави основи и резултатите са факт, не само спортно-технически, а и като възпитание, манталитет и ценностна система на нашите атлети. Пожелаваме си да сме здрави и с много труд да постигнем още по-големи успехи през 2023 година“, коментира Людмила Георгиева.

КОМЕНТАРИ