198668081_5927198793987594_8475868829420024481_n

Повреда в скоростната кутия извади Мирослав Ангелов и Георги Гаджев с Skoda Fabia Rally2 evo от участие в рали „Сливен“, което бе трети кръг от Балканския рали трофей на ФИА и втори кръг от националния шампионат. Автомобилът на трикратните първенци на страната се повреди в началото на третата скоростна отсечка и се наложи да я изминат, както и следващия суперспециален етап, с много ниско темпо. Това ги изпрати на четвърто място в генералното класиране. Въпреки усилията на екипа на MSA двамата не можаха да продължат във втория ден на надпреварата.

„Много съжалявам, защото тръгнахме с по-твърди гуми и въпреки мокрите участъци имахме много добро темпо. В третата отсечка очаквахме да атакуваме със сликовете на сухия асфалт. Но още на старта на етапа се появи проблем и докрая карахме само, за да стигнем до сервиза“, коментира Ангелов.

Вторият ден в събота бе спрян около 10:15 ч., след като турският екипаж Угур Сойлу и Арас Динчер катастрофира изключително тежко. Рязко и при много висока скорост, автомобилът им се отклони вдясно от трасета, влезе в канавката, а след това, подхвърлен от неравност отскочи над 15 метра, преди да се сгромоляса два-три пъти край скоростния етап. Пилотът и навигаторът бяха настанени в Областната болница в Сливен. Последвалият медицински преглед на Сойлу показва фрактура на прешлен, мозъчен оток и фрактура на дясното рамо.

В крайна сметка ралито бе спечелено от Мустафа Чакал и Озгур Акдаа с Hyundai i20 R5, пред Георги Василев /Стефан Добрев и Антон Титов/Динко Йорданов. Десети е великотърновският екипаж Емил Денев/Тодор Йорданов (Renault Clio RS).

Тагове:

КОМЕНТАРИ